Dette er den desidert varmeste dagen hittil i år, og meteorologen har flere gode nyheter

Artikkelen er over 2 år gammel

– Høyeste temperatur i Tromsø har vi faktisk akkurat nå, sier vakthavende meteorolog på Vervarslinga i Tromsø, nå klokka 18.

DEL

Geir Bøyen har vakt i kveld, og kan ikke love like gode temperaturer i Troms i helga.

– Men bare kom dere ut, for det blir bra vær altså!

Det er Malangen som triumferte på termometeret i Troms i dag. Det ble det målt 11,8, og i Tromsø var det varmest klokka 18:00 fredag kveld. Der stoppa kvikksølvet på 11,1.

– Det blir ikke like varmt i helga, men det er godt vær i vente både lørdag og søndag sier Bøyen.

Han melder om mye fint vær hele helga, det kan bli lett skydekke, så det er ikke sikkert det blir knallsol, men sola vil bryte gjennom skydekket. Rolige vindforhold, skiftende bris, og som han selv sier det: Jevnt over, bra vær.

Selv om dagen i dag var den desidert varmeste dagen i år, vil det ikke bli like varmt resten av helga.

– Det var jo litt skuffende?

– Jo da, men dette blir bra. Det blir nok ikke tosifrede temperaturer, men det er nok bare å komme seg ut. Å sitte inne blir nok litt kjedelig, sier meteorologen.

– Men du, et privat spørsmål, kan jeg nå parkere snøfreseren?

– Ja, altså. i alle fall kan den hvile seg hele neste uke. I løpet av uka vil det veksle mellom regn og sludd, og det kan bli kaldere mot neste helg.Vi kan ikke ta for gitt at den siste snøen har falt for i år, og det er større sjans for at det kommer snø, enn at det ikke kommer, men jeg tror ikke det kommer så mye at vi må måke.

varsom.no skriver faregrad 3. Betydelig skredfare i Troms. Sol og mildvær kan gi naturlig utløste våte skred. Det blir også lettere å påvirke svake lag. Skred kan bli store. Også meteorologen sier det fremdeles er vedvarende svake lag i snøen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken