Gladmelding før vinterferien: Mildværet avblåst for denne gang

Inngangen på vinterferieuka ser lovende ut værmessig, ifølge meteorologene.

DEL

Mildvær, slaps og hålke vil prege første del av onsdag, men allerede utpå ettermiddagen vil det bli nordavind, synkende temperaturen og snøbyger i stedet for regn og sludd.

– Lavtrykket som herjer i Nord-Norge på vei øst, og drar med seg nordavind. Denne nordavinden vil kunne vare i noen dager, faktisk, opplyser vakthavende meteorolog Isak Slettebø i Storm.

Gradvis lettere

Lavtrykkene ligger på rekke og rad ute i havet, men vil ta en mer sørlig bane. Nord-Norge kan dermed vente seg gradvis lettere vær.

– Torsdag kan det gå noen byger, men det blir antakelig mest opphold i Troms og kanskje litt sol.

Mot slutten av uken vil det bli litt mer skyet.

– Det kommer inn noen små lavtrykk. Lokalt kan de bli ganske kraftig, med mye vind og snøbyger. Det kommer kanskje mest snø i Nordland, men også Troms vil få påfyll, kanskje fem eller ti centimeter. Det blir mest vind og snø på lørdag.

Mildvære over

Temperaturene skal også godt nedover på minussiden de neste dagene. Søndag kan det bli solgløtt og roligere vindforhold. Inngangen på vinterferieuka ser dermed lovende ut, ifølge Slettebø.

– Det roer seg. Lavtrykkene lenger sør ser ikke ut til å påvirke Nordland og Troms i noe særlig grad. Det kan kanskje bli enkelte snøbyger, men jeg kan ikke se noe mildvær i perioden fremover.

Artikkeltags