Her er stormen på vei inn mot Nord-Norge - vil treffe land i natt

Lavtrykket beveger seg raskt og vil treffe Lofoten og Vesterålen natt til tirsdag.

DEL

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel, og advarer mot sterk vind, kraftige vindkast og høye bølger på Nordlandskysten.

– Det er et kraftig lavtrykk på vei inn i Norskehavet. Det har flyttet seg ganske raskt, ligger nå rett øst av Island og går rett mot Lofoten og Vesterålen. Det er i natt og i morgen formiddag det vil stå mest på, opplyste vakthavende statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Nordlys mandag kveld.

Det blir en vindfull dag i Nord-Norge tirsdag, spesielt fra Vesterålen og sørover. Men også i Troms vil man merke uværet.

– I Nordland blir det sørlig liten storm, og utpå formiddagen sørvestlig, senere vestlig full storm på Helgeland. Vinden blir neppe fullt så sterkt lenger nord.

Sludd og regn

I Troms vil vinden øke til østlig, periodevis stiv kuling i de mest utsatte kyst- og fjordstrøkene tidlig på dagen. Om ettermiddagen blir det skiftende bris, forteller Gislefoss.

Det kan også bli litt nedbør i Troms.

– Den kommer først inn som sludd, først i Sør-Troms. Etter hvert går det over til regn, først i sørlige strøk av fylket. Lavtrykket trekker med seg mild luft, og det vil bli plussgrader i lavereliggende strøk.

Kaldere fra lørdag

Utover uka blir perioder med nedbør.

– Temperaturen vil gå opp og ned som en jojo. Det blir sludd og snø, og i andre perioder regn. Inne i landet og oppe i høyden vil det imidlertid bli mer snø.

Lørdag kveld slår det ifølge prognosene om til en kaldere værtype igjen, forteller Gislefoss.

– Da kan det gå godt ned på minussiden igjen.

Artikkeltags