Lavtrykkene står i kø, men: – Det blir også lange perioder med sol

Det blir vær for enhver smak i Troms de neste dagene.

DEL

Siden onsdag har det dryppet etterlengtede dråper flere steder i Troms. Mest nedbør har det kommet på innlandet. Natt til torsdag ble gjort følgende registreringer på disse tre stedene i Troms:

  • Bones, Bardu: 11,4 mm
  • Dividalen, Målselv: 8,9 mm
  • Tamokdalen, Balsfjord: 6,4 mm

– Ellers er det marginalt, kanskje én eller to millimeter. I Tromsø kom det nesten ingenting, opplyser meteorologikonsulent Trond Robertsen ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Lavtrykk i kø

Torsdag vil bli preget av byge- og gråvær.

– Det vil regne litt i nord, først og fremst på indre strøk, men ikke så mye. Det er Bjørnfjell og Narvik-området som får det meste. Fredag kommer det på nytt inn gråvær over Lofoten, Troms og Vest-Finnmark.

Lørdagen ser flott ut i hele Nord-Norge, men natt til søndag kommer et nytt lavtrykk dundrende nordover.

– Dette passerer nordover, og det vil bli lettere vær utover søndag. Natt til mandag kommer et nytt «nattog», og det kan se ut som det er da hovedmengden av nedbøren kommer. Og de kan bli både vått og kjølig. Lavtrykkskjernen går rett opp mot Svalbard, og i bakkant får vi nordavind.

Fortsetter neste uke

Mandagen blir derfor sur. Tirsdag blir det igjen knakende godt vær, før det natt til onsdag blir en ny runde med lavtrykk.

Svært vekslende vær, med andre ord, til glede både for bønder og turfolk. Til den sistnevnte gruppen har Robertsen følgende beskjed:

– Det blir også lange perioder med sol!

Artikkeltags