Det braket godt da tordenværet slo inn over innlandskommunene Målselv, Bardu og Balsfjord i Troms tidligere denne uken.

Nå ser det ut til å skje igjen. For ifølge meteorologenes prognoser er er det ventet kraftige byger sørfra fredag morgen og utover ettermiddagen.

LES OGSÅ: Her braker det løs i Troms

Kan tordne i Tromsø

- Fredag formiddag er nok bygene kraftigst i Troms - mellom klokken åtte-ni og til tidlig ettermiddag. Da er det også uttrykk for torden, før det drar seg videre innover Finnmark, sier Bente Wahl, meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Da tordenværet sto på som kraftigst tirsdag denne uken, gikk Tromsø klar. Nå er det imidlertid mer usikkert, mener meteorologene. Yr.no varsler torsdag kveld om tordenvær i Tromsø utover ettermiddagen.

- Det er egentlig størst sjanse for torden i indre strøk av Troms, men i forbindelse med bygefronten som passerer, kan det slenge seg et stykke ut mot kysten, sier Wahl.

Lørdag ser best ut

Noe sommervær kan vi i alle fall se langt etter. Med lørdagen som et mulig unntak.

- Det blir noe lettere i Troms sen fredag ettermiddag og kveld, men det er ikke akkurat noen sol av betydning. Det kan kanskje gløtte opp igjen, men lørdag ser det bedre ut, sier Wahl og fortsetter:

- Da er det stort sett oppholdsvær i Troms og kanskje noe sol, selv om det ikke blir skyfri himmel. Det er muligheter for en og annen spredt byge på innlandet, men det er først søndag det igjen kommer et frontsystem nordover.

- Lørdag blir nok den fineste dagen. Det er i alle fall da det er sjanse for sol og minst nedbør, oppsummerer Wahl.

Slik hørtes tordenværet i Troms ut tirsdag: