Over helga kan vi få slike scener i Tromsø

SLUDD: Et kraftig lavtrykk kan resulterte i sludd, i ytterste konsekvens snø, i Tromsø neste uke.

SLUDD: Et kraftig lavtrykk kan resulterte i sludd, i ytterste konsekvens snø, i Tromsø neste uke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinter kan stå for tur i Tromsø. I alle fall for en stakket stund.

DEL

Lørdag ser det ut til at et ganske kraftig lavtrykk kan treffe Tromsø sørfra. Kombinert med vind fra nord og nordvest over helgen, kan det bety snøfall. I det minste sludd.

– Slik det ser ut nå vil snøgrensen bli veldig lav mandag. Det kan til og med snø, sier meteorolog Lars Andreas Selberg ved Meteorologisk institutt.

Kortvarig vinter

Han understreker at prognosene foreløpig er usikre, men det allerede lørdag kveld vil temperaturen synke – før den når et foreløpig minimum på potensielt kun én plussgrad mandag kveld.

– Det avhenger litt av hvordan bane lavtrykket tar. Om det tar en annen bane, kan det bli annerledes. Det er ennå en stund frem i tid, sier Selberg.

Du kan likevel la vinterklærne være i skapet ennå en stund. For i den grad det vil snø over helgen, blir det i så fall kortvarig.

– Etter mandag kommer et nytt lavtrykk fra sør, som tar med seg varmere luftmasse. Da vil nok temperaturene gå godt oppover igjen, forsikrer Selberg.

Fjelloverganger

Tromsømeteorolog Eirik Samuelsen driver Eiriks værblogg. Også han varsler vintervisitt over helgen.

«Rundt søndag til mandag/tirsdag ligger det imidlertid nå an til nordvest og forholdsvis lav snøgrense. Ser ut som vinteren gjør sin første visitt nå etter sommeren. Kan fort legge seg nattetid på enkelte fjelloverganger, særlig natt til tirsdag så i dag kjølig ut med sluddluftmasser ganske nært kysten og i fjellet. Tendensen er nå mildere luft igjen etter dette», skriver Samuelsen på bloggen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken