Regn og sludd de neste dagene. Men så snur det

LAVTRYKK: Et kraftig lavtrykk er på vei, og tar med seg kald luft og nedbør.  Det kan bli en ny runde med snømåking mot slutten av neste uke.  Illustrasjon: Storm

LAVTRYKK: Et kraftig lavtrykk er på vei, og tar med seg kald luft og nedbør. Det kan bli en ny runde med snømåking mot slutten av neste uke. Illustrasjon: Storm

Mildværet snur til nordvest og snøbyger mot slutten av neste uke.

DEL

Lørdagen var preget av gråvær og regn på kysten, og snøbyger på innlandet i Troms.

Mildværet vil vedvare de neste dagene, opplyser vakthavende meteorolog Camilla Albertsen i Storm.

–Vi har et lavtrykk som passerer nordøstover litt utenfor kysten. Det er et svakt lavtrykk som svekkes etter hvert, men det vil bli litt nedbør i Troms utover ettermiddagen, kvelden og natta.

Regn og sludd

Temperaturene vil stort sett ligge på plussiden i Tromsø.

– Man vil ligge litt på grensen til sludd, men det meste kommer nok som regn i Tromsø, sier Albertsen.

Søndag blir det litt mildere også på innlandet, så bilister må være observante. Det kan bli krevende føreforhold enkelte steder.

– Nedbøren fortsetter utover dagen i morgen. Det kommer også litt nedbør på mandag. Det ligger an til regn i lavlandet, og sludd i indre og høyereliggende strøk.

Gradvis kaldere

Tirsdag blir det litt kaldere igjen, forteller meteorologen. Det kommer et nytt kraftigere lavtrykk i sørøstlig retning i Barentshavet, som fører med seg kalde luftmasser fra nord.

– Da vil nok nedbøren komme som snø, iallfall i indre strøk. I Tromsø vil nok nedbøren komme som sludd.

Deretter blir det kaldere.

– Nordavinden fortsetter frem til neste helg, iallfall. Det blir gradvis kaldere fra midten av uka. Torsdag og fredag blir det snøbyger. Kanskje også og lørdag. Det kan bli et nokså kjipt vær med nordvest oppi kuling styrke og snøbyger, forteller Albertsen.

Artikkeltags