Har sendt ut gult farevarsel: – Lørdag ser mest utfordrende ut

SNØ I HØYDEN: Meteorologene forventer mye snø i fjellet både i Troms og Nordland i helgen. Kjør forsiktig og hold deg oppdatert, er anbefalingen.  Illustrasjon: Metorologisk institutt

SNØ I HØYDEN: Meteorologene forventer mye snø i fjellet både i Troms og Nordland i helgen. Kjør forsiktig og hold deg oppdatert, er anbefalingen. Illustrasjon: Metorologisk institutt

Det kan bli kritthvitt i høyden i Troms i helgen.

DEL

Nyt godværet onsdag, for allerede torsdag er det slutt.

– Et lavtrykk beveger seg nordover. Torsdag blir det stort sett vind fra sør, som etter hvert dreier på sørvest. Det blir liten kuling utsatte steder, og det kommer inn regn, først i sør, opplyser vakthavende statsmeteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Temperaturen vil torsdag fortatt være såpass høy at nedbøren kommer som regn. Men allerede fredag kan den bli kritthvitt i fjellet i Troms.

Kjøligere i hele Troms

Meteorologisk institutt sendte onsdag ut et gult farevarsel.

Fredag og lørdag ventes det nemlig mye snø i høyden både i Trøndelag, Nordland og Troms. Og det kan enkelte steder komme store mengder.

– Når lavtrykket går nordover i havet, og vinden dreier mer på vest, kommer det inn kjøligere luft. Det blir først regnbyger, men etter hvert blir det snøbyger over 800–1000 meter i Troms.

Lørdag vil snøgrensen krype ned mot 500 meter over havet, forteller Mellem.

– Lørdag ser mest utfordrende ut. Over hele Troms blir det kjøligere. Bygene kommer mest i ytre strøk, men de går nok et stykke inn i fylket også.

Nytt lavtrykk søndag

Søndag kommer et nytt lavtrykk inn lenger sør i Norskehavet. Vinden dreier da tilbake på sørøst og sør.

– Da vil snøgrensen krype opp igjen, og samtidig blir det mindre nedbør i første omgang. Det blir mest nedbør sør i fylket. Søndag blir det også litt wstigende temperaturer, men ikke så mye, forteller Mellem.

Artikkeltags