Nyttårsaften begynner med drittvær, men så har meteorologene en gladnyhet

NYTTÅRSAFTEN: Her er nyttårsaften i 2012. Alt tyder på at været blir like flott i år.

NYTTÅRSAFTEN: Her er nyttårsaften i 2012. Alt tyder på at været blir like flott i år. Foto:

- Vi trodde tidligere at det skulle bli begredelig, sier Trond Robertsen. Slik blir været gjennom hele nyttårsaften.

DEL

Hvor bra fyrverkerivær vi får nyttårsaften er avhengig av skydekket.

– Blir det slik som nå, så blir det perfekt. Det ser bra ut for skydekket. Dersom skydekket blir lavt vil vi ikke kunne se fyrverkeriet, sier Trond Robertsen som er meteorologikonsulent ved Værvarslinga i Tromsø.

Det har vært skikkelig storm og uvær i hele Troms lørdag og søndag. Meteorologen forteller at vi nå kan forvente oss bedre vær.

– Det er snakk om nordvestlig vind akkurat nå. Det er mest på kysten og områdene Ringvassøy, Kvaløya og Senja som får en del nordøstlig vind. I tillegg vil det overalt være litt snø jo lenger opp man kommer, som for eksempel på Fjellheisen vil det være snøfall. Nedbøren vil gi seg fra i morgen på formiddagen, men det vil fortsatt være en del kuling på kysten og fjellene, sier Robertsen.

Nyttårsaften time for time:

Fra morgenen og formiddagen:

– Det vil ikke være noe fint vær på morgenen. Det vil være stiv kuling fra nordvest, samt snøbyger. Dette vil roe seg ved 12–13 tiden.

Fra klokken 18:00:

– Da er det lov å skyte raketter for unger, unntatt sentrum da. Her vil det være nordvest frisk bris til liten kuling. Dette gjelder fortsatt til kl. 19, men det vil da være oppholdsvær og færre snøbyger, sier Robertsen.

Fra klokken 21:00:

– Klokken ni slakker det hele opp. Da er det snakk om lett- til frisk bris. Kanskje en og annen byger en eller annen plass i innlandet. Men kyststrøkene har gitt seg. Det vil kanskje være noen byger på indre strøk, sier Robertsen.

Fra klokken 22:00:

– Klokken ti stopper fjellheisen. Det ser for så vidt greit ut. Det henger igjen litt frisk bris og oppholdsvær. På Tromsøya kan vi si det er helt greit med vestlig bris. Litt oppe i høyden vil det fortsatt være frisk bris som vil vare til ca. klokken 23:00, sier Robertsen.

Stort sett oppholdsvær

– Ved midnatt vil det være vestlig bris på yttersia, og ellers skiftende bris. Det vil være veldig lokalt betinget. I tillegg vil det være lite vind, slik at det vil være både trygt, og flott å sende opp raketter. Første nyttårsdag vil det være fint å slappe av ute. Da vil det være lite vind og fint vær, sier Robertsen.

Artikkeltags