Godt helgevær i vente – kan bli opp mot 12 grader i Troms

VARMT: Værprognosene lover godt for helga, med temperaturer over ti grader i Troms fredag.

VARMT: Værprognosene lover godt for helga, med temperaturer over ti grader i Troms fredag. Foto:

Vinteren er over i nord. I helgen kan gradestokken krype opp mot tosifrede tall.

DEL

Det forteller Håvard Torseth, meteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

– Både i dag og i morgen blir det forholdsvis varmt, i forhold til hvordan det har vært de siste dagene. Det kan fort bli 10–12 grader midt på dagen – både i dag og i morgen, sier han til Nordlys.

Lavtrykk sørpå

Temperaturen skyldes et lavtrykk som ligger sørpå, som gir sørvestlig vind i Troms. I tillegg viser prognosene oppholdsvær – kanskje til og med gløtt av sol, i alle fall fredag.

– Lørdag blir det litt mer overskyet og regn, i alle fall tidlig på dagen – ikke mye, men noen regndråper på formiddagen. Utover ettermiddagen blir det oppholdsvær og perioder med sol, sier Torseth.

Søndag ser imidlertid ikke like bra ut. Da kommer et lavtrykk snikende østfra.

– Det blir ganske vått, rett og slett. En del kjøligere temperaturer blir det også. Enkelte steder i Sør-Troms er prognosene 30 til 55 millimeter nedbør, sier Torseth før han legger til:

– Men det er fortsatt litt usikkerhet i prognosene over hvor det kommer mest nedbør.

Opp mot 15 grader

Ifølge meteorolog Eirik Samuelsen, som driver Facebook-siden Eiriks værblogg, kan temperaturene fredag krype opp mot 15 grader enkelte steder i Troms.

«Værmessig blir det noen midlere skyer, særlig først på dagen. Ser ut som det sprekker mer opp utover ettermiddagen. Blir noe vind fra sørøst med kuling på de velkjente utsatte stedene», skriver Samuelsen.

Artikkeltags