Meteorologens råd: Legg om til vinterdekk nå, for til helgen kan det være for seint

VÅTT: Innen tirsdag kveld kan det komme store nedbørsmengder i deler av Troms.

VÅTT: Innen tirsdag kveld kan det komme store nedbørsmengder i deler av Troms. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en liten periode med tørrere og kaldere vær torsdag og fredag, er det utsikter for nordvest og hvit nedbør i Troms til helgen.

DEL

Mandag har det pøst ned både i Nordland og Troms. Enkelte steder i Salten og Ofoten kan det komme opp mot 90 mm nedbør i løpet av ett døgn.

- Dette været kommer til å bre seg nordover i løpet av natten og morgendagen. Det blir noe lettere i Nordland, det er fra Salten og nordover til Senja man vil merke nedbøren kraftigst. I resten av Troms vil det det bli byger, men mindre intenst, opplyser vakthavende statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt.

Høytrykksperiode mot helgen

Til og med onsdag vil det ifølge Thyness ikke komme snø i lavlandet i Troms. I Finnmark er det imidlertid allerede tilløp til sludd og snø allerede.

- Der er man allerede inne i vinterregimet. Der er det nært null på det varmeste, og ned til fem-seks minus på klare netter.

En høytrykksrygg vil gjøre det kaldere og litt tørrere i Nord-Norge torsdag og fredag, men lørdag er nye lavtrykk på vei vestfra.

Skift dekk nå!

- Lørdag og søndag vil det komme inn bygevær fra nordvest i Troms, Finnmark og den nordligste delen av Nordland. Det lover godt for de mest snøsugne, sier Thyness.

Hun mener det er på høy tid å skifte til vinterdekk i Nord-Norge.

- Dekkskiftet bør planlegges denne uka. Vinteren er rett rundt hjørnet, og i høyden er den allerede kommet.

Artikkeltags