Gradestokken er på normalen, men ute er det betydelig kaldere: – Det er ganske så surt enkelte steder

KALDERE ENN GRADESTOKKEN: Temperaturene er normale for januar, men den følte temperaturen er betydelig lavere denne uka.

KALDERE ENN GRADESTOKKEN: Temperaturene er normale for januar, men den følte temperaturen er betydelig lavere denne uka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den følte temperaturen kryper ned mot 20 kuldegrader utsatte steder.

DEL

Verken åtte minusgrader i Tromsø eller 22 minusgrader på Bardufoss er uvanlig for januar.

Men det er forståelig om du synes det er kaldt i Troms mandag. Sterk vind gjør at den følte temperaturen er over dobbelt så lav enkelte steder. Ved stiv kuling blir gjerne åtte minusgrader til -18 eller -19 grader, viser utregningene fra Meteorologisk institutt.

– Det er litt vind i området, så det føles nok enda litt kaldere, bekrefter statsmeteorolog ved Vervarsling i Nord-Norge, Jon Austrheim.

– På Malangshalvøya har vi for eksempel seks og en halv minusgrad og liten kuling. Så det er nok ganske så surt enkelte steder.

Vinden fortsetter de neste dagene. Tirsdag får vi frisk bris utsatte steder, mens det øker på til liten og stiv kuling utsatte steder onsdag.

På innlandet er det derimot roligere vindforhold.

– Vi hadde den kaldeste målingen i Bardufoss i natt, på 27,6 minusgrader. Der er det gjerne stille, men det kan nok blåse litt i enkelte daler på innlandet også.

Savner du snøværet, er det lite håp i sikte.

– Det ligger noen byger ute ved kysten, men de kommer neppe inn mot Tromsø. Det kommer nok noen fnugg på yttersida, sier meteorolog Austrheim.

Slik beregner du vindavkjøling 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken