Petter (29) og «Brutus» nøt nysnøen på Tromsøya søndag. – Men nå kan sola og våren komme

BIKKJEKALDT: Mange trosset den sure nordavinden og tok turen i lysløypa på Tromsøya søndag, blant andre Petter Madsen (29) og «Brutus» (6).

BIKKJEKALDT: Mange trosset den sure nordavinden og tok turen i lysløypa på Tromsøya søndag, blant andre Petter Madsen (29) og «Brutus» (6). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter en småhustrig og grå start på dagen, ble det etter hvert rene påskestemningen på Charlottenlund i Tromsø søndag.

DEL

Barn akte i bakken, voksne kokte bålkaffe mens andre nøt et solid lag med nysnø i skiløypa.

En av dem var Peder Madsen. Han og vorsteheren «Brutus» (6) bruker løypa flittig gjennom hele vinteren, som i år strekker seg godt inn i mai.

- «Brutus» trenger sin daglige dose trening, så vi er her ofte. Det er helt fantastisk å ha et slikt løypenett så sentralt på øya. Det er gull verdt.

Nok er nok

Madsen liker også å gå toppturer i Tromsø-fjellene, men nå er det nok, synes selv han.

– Nå kan sola og våren komme.

Familien Hansen/Sarilla fra Tromsdalen tok også turen til Charlottenlund. Der sto aking, pølsegrilling og bålkaffekoking på programmet.

- Det var snø, vind og kaldt da vi kom hit, men nå er det jo strålende. Vi gjorde det beste ut av dagen, fastslår mamma Kine Sarilla.

20 graders forskjell

Litt lenger sør på øya, i Telegrafbukta, ruslet de mest vårhungrige. Peder Hauge fra Arendal er student i Tromsø. I helgen hadde han besøk av kjæresten Therese Bjørstad fra hjembyen, for øyeblikket befalselev i Kristiansand.

- Det er 20 varmegrader hjemme i Arendal i dag. Therese har vært på besøk her tre ganger det siste året, og det har bare vært vinter, ler Hauge.

Men de klager ikke. Etter sommeren skal hun flytte nordover til Bardufoss.

- Det blir bedre å bo to timer enn 2000 kilometer fra hverandre, sier Hauge.

Men først blir det tre måneders sommerferie i sol og varme. Sørpå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken