Setter opp missilsystem sju mil fra Vardø

STÅR UTSATT TIL: Radaren som e-tjenesten driver i Vardø, og dårlig likt av russerne. De har tidligere varslet og simulert luftangrep mot byen. Nå har de satt et missilsystem knappe sju mil unna. Bildet av bal-missilsystemet er fra en russisk pressemelding.

STÅR UTSATT TIL: Radaren som e-tjenesten driver i Vardø, og dårlig likt av russerne. De har tidligere varslet og simulert luftangrep mot byen. Nå har de satt et missilsystem knappe sju mil unna. Bildet av bal-missilsystemet er fra en russisk pressemelding. Foto:

Rakettene som kan ødelegge overflatemål over dobbelt så langt unna, blir plassert permanent på Fiskerhalvøya i Murmansk fylke.

DEL

iFinnmark: Det melder Russlands forsvarsdepartement i en pressemelding sitert av The Independent Barents Observer (BO).

Som BO og andre medier tidligere har nevnt, er russerne lite begeistret for oppgraderingen av radarsystemet i Vardø. Russiske myndigheter anser radaren som del av et vestlig forsvar mot russiske raketter, og har kommet med diffuse varsler om en reaksjon.

Russiske jagerfly har tidligere simulert angrep mot Vardø.

Pressemeldingen nevner kun at missilene skal brukes til simulerte angrep mot fiendtlige krigsskip. Første avfyring skal gjøres i høst under nordflåtens planlagte øvelser.

På en klar dag kan man skimte Fiskerhalvøya fra Vardø.

Artikkeltags