Nå blåser det liten storm i fjellet i Troms: – Det er ikke så veldig ille

SLIPPER UNNA: Mens resten av norskekysten får hard medfart er Troms realativt skånet for vind, opplyser meteorologen mandag. Men hold deg unna fjellet.

SLIPPER UNNA: Mens resten av norskekysten får hard medfart er Troms realativt skånet for vind, opplyser meteorologen mandag. Men hold deg unna fjellet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vinden herjer langs norskekysten

DEL

Finnmark, Nordland, Trøndelag og hele Vestlandet kjenner mandag på vind med storm styrke. Det skyldes at Norge ligger midt mellom et høytrykk i øst og et lavtrykk i vest.

Unntaket langs norskekysten er Troms. Her kommer nemlig ikke vinden opp i mer enn en liten storm. Og da må du nok opp i fjellet, forklarer statsmeteorolog Geir Bøyum.

– Det er ikke så veldig ille i Troms. Det er verre både i Nordland og Finnmark, hvor vi har opp i sterk storm nå, sier Bøyum.

– I bebygde områder ser det ut som vi vil ligge på en sterk kuling på det meste. Man må opp i fjellet før man får storm her i Troms.

De er utstedt et Obs-varsel for hele Nord-Norge om vanskelige kjøreforhold. Men også her er Troms et aldri så lite unntak fra regelen.

Statens vegvesen melder om greie kjøreforhold og ingen stengte veier mandag formiddag.

– Sannsynligvis så vil vi ikke forlenge Obs-varselet for Troms til i morgen, sier statsmeteorolog Bøyum.

Tirsdag ettermiddag roer vinden seg og vi får roligere vær. Da kommer også kulda.

– Vi kan få opp i ti minusgrader i Tromsø. I indre strøk kan vi få under 20 minus, varsler meteorologen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken