Mange synes nok det var uvanlig mildt i fjorårets siste måned, og med fasit i hånden kan vi slå fast at desember var den varmeste desembermåneden i Tromsø siden 2007.

Snittemperaturen for måneden ble 0,5 grader - mot et normalt snitt på minus 3,3 grader.

- Så varm desembermåned har vi i snitt hvert ellevte år. I 2007 var snittemperaturen 1,3 grader, mens den aller varmeste desember-målingen siden værmålingene startet opp i Tromsø var i 1953, heter det i en pressemelding fra Vervarslinga for Nord-Norge.

Våt måned

Nedbørsmengden sist måned var 235,6 millimeter, mot normalen på 106.

- Bare én gang tidligere har vi registrert en våtere desember, da det i 1975 kom 248,4 millimeter nedbør, opplyser Vervarslinga.

Den laveste temperaturen som ble målt sist måned var minus 6,2 grader, mens den høyeste temperaturen ble målt til 9,5 grader 21. desember.

- Dette er den nest høyeste temperaturen vi har målt i desember i Tromsø siden målingene startet. Kun én desemberdag har vært varmere, 1. desember 1984, da det ble målt i 9,7 grader, opplyser Vervarslinga for Nord-Norge.

Sist måned var det kun én klarværsdag, mot syv delvis skyede dager og 23 overskyede.

Nå kommer kulden

Etter en lang periode med mildvær er det imidlertid denne uka klart for sprengkulde.

Ifølge yr.no skal det bli kaldere enn ti minusgrader fra tirsdag til torsdag, og på det kaldeste er det meldt helt ned i 16 blågrader.

- Det er lenge siden Tromsø har hatt ei hel uke med så mye minus. Onsdag blir trolig den kaldeste dagen, sa meteorolog Terje Alsvik Walløe til Nordlys søndag kveld.