Denne fronten tar med seg snø og sludd til Tromsø

SNØ OG SLUDD: En lavtrykks-front fra sør vil føre til sludd og snø i Troms og Tromsø.  Fronten er imidlertid forbigående og allerede fredag vil det bli opplett igjen.

SNØ OG SLUDD: En lavtrykks-front fra sør vil føre til sludd og snø i Troms og Tromsø. Fronten er imidlertid forbigående og allerede fredag vil det bli opplett igjen. Foto:

DEL

I løpet av torsdag formiddag og ettermiddag vil en front fra sørvest føre til en del nedbør inn over Troms og Tromsø.

- Det blir spennende å se om det blir snø eller sludd i Tromsø. Snøgrensen vil ligge på mellom 200 og 400 meter, så i Tromsø sentrum blir det kanskje bli sludd, men på toppen av øya kan det komme som snø, sier vakthavende meteorolog, Ola Bakke Aashammer, ved Meteorologisk institutt.

Stigende temperaturer

Torsdag formiddag er det null grader i Tromsø. Utover kvelden, når lavtrykket når oss, vil temperaturen stige til noen få plussgrader. Dermed vil også snøgrensen stige.

- Snøgrensen vil derfor krype litt oppover i løpet av kvelden, men på Fjellheisen vil nok all nedbøren falle som snø, sier meteorologen.

(Saken fortsetter under bildet)

Bedre i helgen

Aller mest nedbør kommer det torsdag ettermiddag og natt til fredag. Aashammer tviler likevel på at vi kommer til å måtte måke ut bilen fredag morgen.

- Faller nedbøren som snø, er det snakk om 10 til 15 centimeter. Det kan hende at det blir kjørt ut noen brøytebiler, men trolig blir det ikke så mye snø at man må ut å måkke, sier han.

I løpet av fredagen vil fronten ha beveget seg østover og det er ventet opphold og sol på fredag og lørdag.

Artikkeltags