Venter mer snø og kulde: - Snøen forsvinner ikke med det første

TAR MED SNØ: Satellittbildet viser snøbyger i havet utenfor Troms.  De vil trolig nå land mandag. Foto: Yr/Skjermdump

TAR MED SNØ: Satellittbildet viser snøbyger i havet utenfor Troms. De vil trolig nå land mandag. Foto: Yr/Skjermdump Foto:

DEL

I løpet av torsdag og natt til fredag falt det 15 centimeter snø i Tromsø. Og trolig blir det hvite liggende en god stund.

- Snøen vil nok ikke smelte med det første, sier vakthavende meteorolog, Ola Bakke Aashamar, ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

I helgen er det nemlig ventet lavere temperaturer og mot slutten av helga kan det kommer mer snø.

- Det kommer inn kald luft fra nord som tar med seg noen byger. Aller mest byger blir det trolig mandag og nedbøren vil falle som snø, forteller han.

Kaldere

Hvor mye snø vi kan vente oss og hvor det snør mest, er vanskelig å si. Ettersom det er snakk om byger, kan det være store lokale forskjeller. Hovedsaklig vil kyststrøkene få mest snø, men det kan også falle snø i indre Troms.

(Saken fortsetter etter bildet)

Temperaturene vil fortsette å falle og utover i uken kan vi få fem kuldegrader i Tromsø. I indre strøk er det ventet rundt 7 kuldegrader.

Det er heller ikke noe som tyder på at temperaturene vil stige igjen med det første.

Kulingvarsel

Det er ventet rolige vindforhold fra søndag av og vinden vil hovedsakelig komme fra en nordøstlig retning. Fredag og lørdag er det imidlertid sendt ut kulingvarsel langs kysten av Troms. Vinden er ventet å roe seg ut på dagen lørdag.

- Det ser egentlig ut til å bli en ganske fin helg med mindre skyer enn vi har hatt de siste dagene, sier meteorologen.

Artikkeltags