Sol, varme, regn og torden: Slik blir helgeværet

LYN: Det blir kanskje torden og lyn i ettermiddag. Dette bildet tok Arild Koch i Lyngen da det lynte som verst på torsdag.

LYN: Det blir kanskje torden og lyn i ettermiddag. Dette bildet tok Arild Koch i Lyngen da det lynte som verst på torsdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Varme temperaturer og lite vind – men fare for lyn og torden

DEL

– Helgeværet for Troms starter veldig bra. Lørdags formiddag og tidlig ettermiddag har gårsdagens skyer begynt å lette og det vil være perioder med sol, forteller meteorolog Geir Bøyum fra Værvarslinga i Nord-Norge.

20 grader

Det vil være varme temperaturer, og Bøyum kan gledelig fortelle at det kan bli opp til 20 grader i Tromsø.

– Og enda varmere i indre strøk. Temperaturmessig blir det fint for dem som skal på Buktafestivalen i kveld. Det kan imidlertid komme en del regnbyger i løpet av ettermiddagen noe som også kan føre til torden og lyn, sier han.

Været blir ikke like ille som på torsdag, da det braket løs med torden over store deler av Troms, men det vil kunne komme spredte regnbyger.

– Det er større sannsynlighet for torden og lyn i indre strøk men det kan forekomme i Tromsø også. Jeg tørr ikke garantere at det ikke tordner litt under festivalen i kveld, men det er tvilsomt, sier han.

Varmere i neste uke

Det vil også være lite vind, selv om det enkelte steder kan blåse opp til nordøstlig frisk bris langs kysten.

– Det vil for det meste være pent vær i helga, både lørdag og søndag. I morgen vil det bli litt kaldere, en skiftende bris og for det meste oppholdsvær. I innlandet kan det bli 20 grader, men i Tromsø vil nok gradestokken vise 17.

I uka som kommer vil det bli et litt varierende vær med noen spredte byger, men varme temperaturer.

– Mot slutten av uka kan det bli opp mot 24–25 grader. Det skyldes et høytrykk som ligger over Kolahalvøya, men det er usikkert om det slår inn. I så fall er det nok bare høytrykket som gjør en snarvisitt, det blir neppe å vare.

Artikkeltags