Meteorologen varsler mer regn. Men sommeren er langt fra over

PENT VÆR: Prognosene tyder på pent vær i neste uke.

PENT VÆR: Prognosene tyder på pent vær i neste uke. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om det neppe blir tropenatt eller varmerekord vil neste uke by på dager med mye pent vær.

DEL

Meteorolog på Vervarslinga i Nord-Norge, Rune Skoglund, kan gledelig fortelle at det mest sannsynlig kommer til å bli bra vær i Troms i uka som kommer.

– På mandag blir det nok litt nedbør og det vil være overskyet store deler av dagen, men temperaturene i Tromsø kommer til å ligge på behagelige 16–17 grader, sier han.

Skyene forsvinner

I løpet av tirsdagen vil skydekket lette og det vil bli lengre perioder med sol.

– Da vil temperaturene øke noe og ligge på rundt 18 grader. Slik blir det på onsdagen også, men på torsdag kan det komme litt regn. Da vil det nok være perioder med skiftende sol og regn, sier han.

I uka som har vært ble det satt flere varmerekorder i Troms, blant annet ble det målt 33,5 grader på Bardufoss på onsdag, som er den høyeste temperaturen i Troms noensinne.

– Til helga kan det bli perioder med høye temperaturer. Hvis prognosene er riktige så stiger temperaturen i løpet av fredagen og det blir varmt gjennom hele helga med gode muligheter for at gradestokken bikker 20, sier han.

Men legger til at dette er langt fram i tid, og at prognosene er usikre.

– Men så langt ser det veldig lovende ut. Vi skal ikke klage, været kunne vært mye verre. Uka som kommer byr på et typisk, nordnorsk sommervær, sier han.

173,4 soltimer

Mens det i juni ble satt bunnrekord på antall soltimer, med bare 57,6, ser juli så langt mye bedre ut.

– Hittil har vi hatt 173,4 timer med sol i Tromsø. Temperaturene ligger også på 1,6 grader høyere enn det som er gjennomsnittlig for juli og vi har bare hatt 19 % av den nedbøren som er normalt, opplyser han.

Til uka som kommer vil det være likt vær i hele fylket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken