Vinterens første snøfall kom lørdag 28. oktober i Tromsø. Det var kun snakk om lette snø- og sluddbyger, som ikke la seg på bakken. Slik vil det ikke bli søndag.

- Søndag vil det snø tett og det vil også legge seg på bakken. Da vil det bli hvitt over alt, også nede i byen, sier vakthavende meteorolog, Geir Bøyum, ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Mer snø mandag

Han forteller at de venter rundt ti centimeter snø i Tromsø i morgen, og han oppfordrer folk til å finne frem spaden.

- Det er ingen ting å vente på, for det skal fortsette å snø på mandag. Så det er bare å finne frem utstyret og begynne å måkke, sier han.

Temperaturene vil ligge på rundt 0 grader søndag og det vil blåse liten kuling fra nordvestlig retning. På kvelden kan det blåse stiv kuling utsatte steder.

(Saken fortsetter under bildet)

Vått og kaldt

Snøbygene vil komme spredd utover dagen, og Bøyum advarer om at det blir en kald og våt fotballkamp når TIL møter Viking søndag ettermiddag.

- Det blir nok en snøkamp med oransje ball og kosting av banen. Men trolig vil nok TIL-gutta takle det bedre enn Viking, sier han humoristisk.

Torsdag ble det sendt ut OBS-varsel for hele Troms. Bakgrunnen er at nedbør og frost vil skape vanskelige kjøreforhold over i eller mindre hele Troms. Varselet er for fem dager. Det er ventet at snøbygene vil over tirsdag.