Tre lavtrykk på rad skal dundre inn over Troms. Nå ber Tromsø kommune om hjelp fra innbyggerne

STORM PÅ VEI: Det første lavtrykket kommer natt til torsdag og fører med seg regn og svært kraftig vind. Også på fredag og søndag vil Nord-Norge og Troms bil truffet av lavtrykk.

STORM PÅ VEI: Det første lavtrykket kommer natt til torsdag og fører med seg regn og svært kraftig vind. Også på fredag og søndag vil Nord-Norge og Troms bil truffet av lavtrykk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I løpet av det neste døgnet vil det falle opp mot 20 mm nedbør i Troms. Samtidig vil det være sterk vind, langs kysten av Nord-Troms og Vest-Finnmark kan vindstyrken komme opp full storm.

Samtidig er det fare for underkjølt regn og såpeglatte veier, og det er sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold.

Nye lavtrykk

Det er ventet å komme mellom 10 – 20 mm nedbør i Troms.  I kombinasjon med snø som smelter, kan det forekomme oversvømmelser.

- Bygene vil roe seg litt natt til fredag og fredag morgen, men så skal det komme inn et nytt lavtrykk, som vil prege været på lørdag, forteller vakthavende meteorolog, Ola Mellum, ved Meteorologisk institutt.

Som om ikke det var nok, kommer det inn et nytt lavtrykk søndag.

- Dette lavtrykket vil hovedsakelig prege kyststrøkene.

Ber om hjelp

Stikkordene for de neste dagene er altså: Vått, vått, vått. Også Tromsø kommune har fått med seg værvarslinga, og har nå bedt folk i Tromsø om hjelp.

- Vi trenger hjelp fra deg. Overvannssystemene i sentrum er gjort tilgjengelige, men det er mange tusen sluker som skal ta unna alt vannet. Vi rekker ikke over alle. Dersom du vet om en sluk i ditt nabolag, er det til stor hjelp om du kan måke den frem, så smeltevannet får fritt løp - dit det skal, skriver kommunen på sine Facebook-sider.

Artikkeltags