Lavtrykkene ligger i kø

VENTER NEDBØR: Det ligger flere lavtrykk i havet og disse vil føre til nedbør og gråvær i Troms de neste dagene.

VENTER NEDBØR: Det ligger flere lavtrykk i havet og disse vil føre til nedbør og gråvær i Troms de neste dagene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke særlig gode nyheter meteorologene har for de neste dagene. Vi har en grå og våt uke foran oss.

DEL

Akkurat nå er det flere mindre lavtrykk i havet som i løpet av de kommende dagene vil bevege seg inn over land. Mens det er ventet snø i Nord-Troms og høytliggende strøk, vil nedbøren trolig falle som regn i Tromsø, langs kysten og i Sør-Tromsø.

- Mandag formiddag er det relativt fint vær i Tromsø, men utover ettermiddagen vil det skye til. Den første nedbøren vil nok komme i morgen, og vil falle som regn eller sludd i Tromsø, sier vakthavende meteorolog, Ola Mellem ved Værsvarslinga i Nord-Norge.

Kaldt i indre størk

Det har vært en kald natt til mandag i indre strøk av Troms. I Bardufosss var ble det målt - 15, 1 grader, som også var den kaldeste temperautren målt i Norge i natten. Også de neste dagene vil det bli minusgrader i indre strøk, og nedbøren vil her falle som snø.

I Tromsø vil temperaturen ligge på like over 0 grader. Vindretningen blir skiftende, men kommer hovedsakelig fra en nordvestlig retning.

Bedre på fredag

På tross av at det ikke blir store mengder nedbør, vil det bli grått og vått nesten hele uken. Helt på tampen av uken, på fredag, vil bygeværet gi seg og det er ventet opplett, fralandsvind og minusgrader. Da kan det også komme inn en del vind mot slutten av uken og det er meldt kuling ved utsatte steder.

Artikkeltags