Nattefrost flere steder i Troms: - Kan bli glatte veier

GLATT: Det kan bli nattefrost og glatte veier i indre Troms denne uken. Her er fylkesvei 86 ved Andsvatnet mandag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen

GLATT: Det kan bli nattefrost og glatte veier i indre Troms denne uken. Her er fylkesvei 86 ved Andsvatnet mandag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det går mot kaldere tider, og i Troms vil det flere steder denne uken bli nattefrost.

DEL

- Det blir egentlig ganske bra vær denne uken. Hovedsakelig blir det tørt, lite regn og innimellom blir det også sol, sier Rune Skoglund, meteorologikonsulent ved værvarslinga i Nord-Norge.

Det vil blåse bris til frisk bris fra en sørvestlig retning hele uken. 

- Det kan hende at det kommer en del skyer og regn natt til onsdag, ellers vil det for det meste være oppholdsvær, og perioder med sol.

Kaldt i indre strøk

Temperaturene vil imidlertid synke. I Tromsø vil temperaturene ligge på rundt syv grader på dagen og cirka tre grader på natten, og i indre strøk av Troms er det ventet nattefrost.

- Det blir nok ikke minusgrader i Tromsø og langs kysten, men skal man innover i landet må man regne med nattefrost. Eksempelvis vil temperaturen krype under null i Bardufoss de neste nettene.

Skoglund advarer også at om det oppstår fukt, kan det bli glatte veier.

- Det kan komme rim eller dugg, og vi kan også få tåkedannelse på natta. Om temperaturen da er under null, er det fare for glatte veier.

Sommerdekk langs kysten

Bor man imidlertid langs kysten, mener Skogli at det er liten sjanse for at det blir frost.

- Man kan nok kjøre på sommerdekk i Tromsø også denne uken, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken