Onsdag var årets varmeste dag - og nå går det bare oppover

«SOMMER» I NORD: Sola er står støtt i Troms de neste to dagene. Vakthavende meteorolog Sjur Wergeland mener vi har lov til å håpe på at vinteren er borte for alvor.

«SOMMER» I NORD: Sola er står støtt i Troms de neste to dagene. Vakthavende meteorolog Sjur Wergeland mener vi har lov til å håpe på at vinteren er borte for alvor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Målt over ti grader flere steder i fylket.

DEL

Onsdag 2. mai er den varmeste dagen så langt i år, med over ti grader målt flere steder i Troms. Vakthavende meteorolog Sjur Wergeland sier sjansen er stor for at vi klarer å gjenta tosifrede plussgrader også torsdag:

- På stående fot kan jeg si at det holder seg slik i morgen i alle fall, til tross for at vi kan oppleve noen få skyer i indre strøk. Jeg kan heller ikke forstå noe annet enn at fredagen også blir fin, og at temperaturene også da kan holde seg over ti grader på de varmeste stedene.

Slik er de varmeste temperaturene målt i Troms onsdag:

  • Tromsdalen 11,7
  • Stakkevollan 11,4
  • Harstad Stadion 10,4
  • Kvaløysletta 10,1
  • Skibotn 10,1
  • Torsvåg 10,0

Lørdag må vi imidlertid være forberedt på nedbør, ifølge Wergeland.

- Det kommer et nedbørssystem og vind inn fra havet, så det blir dårligere på lørdag og søndag.

Men vinteren kommer ikke tilbake, skal vi tro meteorologen.

- På langtidsprognosene kan vi ikke se noen tegn til det, og vi har rimelig god oversikt et stykke fram i tid. Resten av uka, helga og videre neste uke ser det ikke ut til at vinteren ligger på lur, og sjansen blir mindre jo lenger den holder seg borte.

Artikkeltags