Gå til sidens hovedinnhold

Ser du etter pent høstvær? I morgen er din foreløpig beste sjanse

Artikkelen er over 2 år gammel

Været i dagene fremover blir variert.

De nærmeste dagene ser ut til å bringe normalt høstvær i Tromsø og omegn.

- Mandagen ser ut til å kunne bli ganske bra. Det kommer en front opp sørfra, med vind og nedbør, men den ser ut til å stoppe i Nordland. Så morgendagen ser fin ut, med temperaturer mellom 9 og 11 grader, sier meteorolog Jon Austerheim til Nordlys.

Mulighetene for sol er gode mandag, mens restene av fronten sørfra gjør seg gjeldende tirsdag, da det kan bli mer regn og vind - dog mest i Sør-Troms.

Videre utover uka ser det ut til å fortsette i samme leia - litt frem og tilbake. Vind, regn, sol.

- Normalt høstvær, vil jeg si, sier Austerhsim.

Han kan dog fortelle at vi på onsdag vil kunne merke restene av en tropisk orkan, som har fått navnet Helene, som i dag ligger og byr på seg selv utenfor Azorene i Atlanterhavet. Den vil merkes mest fra Lindesnes og oppover mot Nordland, men vil også bidra med vind og regn langs kysten lengre nord.

- Den legger seg nærmere Island enn Norge, men vi kan merke det litt, sier meteorologen, og understreker altså at det ikke kommer en orkan oppover kysten.

- Apropos orkaner - vil vi merke noe til orkanen Florence som har herjet i USA de siste dagene?

- Nei, lite. Den har gått på land, og dør nok ut snart. Den går i oppløsning som lavtrykk. Det fører til mye fuktighet i vestavindstørmmen over Atlanterhavet, noe som gir energi til lavtrykkene her. Men det når nok ikke oss her borte, sier Austerheim.

Kommentarer til denne saken