Nå har meteorologene en god nyhet

BEDRE VÆR: Lavtrykket er borte og mot slutten av uka kan vi vente oss oppholdsvær. Bildet viser prognosene for torsdag morgen.

BEDRE VÆR: Lavtrykket er borte og mot slutten av uka kan vi vente oss oppholdsvær. Bildet viser prognosene for torsdag morgen. Foto:

Regnværet er over for denne gangen. Nå blir det sol og kaldt.

DEL

De siste dagene har vært preget av mye regn og vind i Troms. Uken ble avsluttet med liten storm i Sør-Troms, og mandag våknet vi til regn, lyn og torden og kraftig vind. Nå kan imidlertid meteorologene komme med en god nyhet.

Fra onsdag av blir det værskifte. Det kraftige lavtrykket som har ligget over Troms og Nordland de to siste dagene vil bevege seg østover og fra tirsdag kveld vil skydekke lette.

Opplett

Utover dagen på onsdag vil vinden dreie fra vest til øst, og vi vil få oppholdsvær og sol.

- Tirsdag vil det fremdeles regne i Troms, men fra onsdag av blir det opplett. Også torsdag og fredag blir det opplett og fint.  Dette gjelder for hele fylket, sier vakthavende meteorolog Rannveig Oftedal Eikill ved Meteorologisk institutt.

(Saken fortsetter under bildet)

Kaldere

Samtidig blir det kaldere. Fra onsdag av vi få minusgrader både i indre og ytre strøk. Også torsdag og fredag er det ventet minusgrader.

Mens Tromsø vil ligge like på nullpunktet, vil det i indre strøk bli noen grader kaldere. I Reisa er det mot helgen ventet at temperaturen faller til under – 5 grader.

Artikkeltags