I kveld kommer uværet: - Vinden vil øke utover dagen

PÅ VEI: Lavtrykker er på vei rett mot Tromsø. - Det blir kraftige snøbyger og vind i kveld og i natt, tvitrer Meterologisk institutt i ettermiddag.

PÅ VEI: Lavtrykker er på vei rett mot Tromsø. - Det blir kraftige snøbyger og vind i kveld og i natt, tvitrer Meterologisk institutt i ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nå gjelder det å suge til seg det man kan av solstråler. Sola tar seg nemlig en aldri så liten pause nå, for å slippe til både kraftige byger og sterk vind. Og er vi riktig "heldig" så vil det lyde tordenskrall over deler av landsdelen i natt.

Kraftige byger er altså på vei - på Senja har det allerede begynt å snø. Om noen få timer er bygene over blant annet Tromsø, og en rekke andre steder i Troms.

- Vindstyrken øker utover dag og kveld, og det er en dreining i vestlig retning. Det vil kunne komme opp i sterk kuling i utsatte områder i løpet av kveld og natt, sier meteorolog Ine-Therese Pedersen.

Torden

Ute i havet, ved Bjørnøya, ligger noen "hissige snøbyger" og venter på å sige over fast landejord. Og det er her meteorologen sier at det kan følge med lyn og torden.

- Det er veldig vanskelig å forutsi, men det er det vi kaller utrygt for torden. for å si det sånn: jeg ville ikke ha flydd helikopter i de skyene, smiler Pedersen.

Det er sjelden det kommer torden med vinterbyger.

- Hvis det først gjøre det, så er det med denne type byger. Lynene vil da komme mellom bygene. Vi hører braket av tordenet, men vi ser ikke lynet slå ned.

Mer vind i vente

Vinden og bygene vil vare frem til tirsdag morgen, så her er det bare å legge inn noen minutter ekstra på morgenkvisten til å måke deg ut.

- Morgendagen blir et lite pusterom, men så kommer vinden igjen på onsdag. Denne gangen fra sør, sier Pedersen

De plassene som er utsatt for sønnavind vil kunne oppleve opp mot stiv og sterk kuling - eksempelvis fjorder som Ullsfjorden og Lyngsfjorden.

Artikkeltags