Vi har mer uvær i vente: - Det blir utrivelig

KRAFTIG VIND: Det er ventet bygevær og kraftig vind i Troms fredag og tidlig lørdag. Illustrasjonen viser hvor sterk vinden er ventet å være i Nord-Norge fredag formiddag.

KRAFTIG VIND: Det er ventet bygevær og kraftig vind i Troms fredag og tidlig lørdag. Illustrasjonen viser hvor sterk vinden er ventet å være i Nord-Norge fredag formiddag. Foto:

Har sendt ut farevarsel for Troms.

DEL

Sterk vind og stigende temperaturer førte til problemer i bil-, båt- og flytrafikken i Troms torsdag. Utover kvelden avtok vinden noe, men vi har mer vær i vente, forteller vakthavende meteorolog på Vervarslinga i Nord-Norge, Rune Skoglund.

– Det blir en god del vind utover natta. Det blir sludd- og snøbyger, og stedvis snøfokk, sier Skoglund.

Vinden vil etter hvert dreie, og blir vestlig, senere nordvestlig. Det er sendt ut farevarsel om kraftige vindkast utsatte steder mellom fredag ettermiddag og lørdag formiddag.

– Det blir kraftig vind. Nå er Tromsø by litt mer skjermet, men her vil vi nok også merke det. Nordvesten er veldig sur når den kommer. På utsatte steder i fylket vil det nok komme opp i liten storm. Når det da blir nedbør i det samtidig, blir det utrivelig, sier Skoglund.

Kaldere fra lørdag

Mildvær førte til at mye av nedbøren torsdag falt som regn, men det ble gradvis kaldere. Ved 21-tiden var temperaturen rundt -2 på Vervarslinga i Tromsø.

– Det vil nok bli liggende og vake mellom -2 og 0 grader i morgen. Lørdags formiddag og utover blir det gradvis litt lavere temperaturer. Da blir det mer rene snøbyger, sier Skoglund.

Vinden kan føre til problemer i trafikken, og folk bør også ta sikre løse gjenstander.

– For eksempel søppeldunker kan jo ha en lei tendens til å flytte på seg, sier Skoglund.

Skredfare

Det er stor snøskredfare – faregrad 4 – i hele Troms, utenom Nord-Troms der det er faregrad 3 – betydelig.

– Jeg regner med at samtlige har vett til å holde seg unna fjellene nå, sier Skoglund.

Snøen må få stabilisere seg før skredfaren vil avta. Med været som er i vente, kan det ta tid, forteller han.

– Det er fort snakk om over helga.

Artikkeltags