Varsler enda høyere temperaturer: - Kan bli over 30 enkelte steder

GODT BESØKT: Det var svært mye folk i Grøtfjord søndag. Trolig vil stranden bli godt besøkt neste helg også, for da er det meldt enda varmere vær.

GODT BESØKT: Det var svært mye folk i Grøtfjord søndag. Trolig vil stranden bli godt besøkt neste helg også, for da er det meldt enda varmere vær. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til helgen skal det igjen bli varmt i nord, og meteorologene tror vi kan få sommerens varmeste dag neste søndag.

DEL

Søndag fikk Tromsø sin første høysommerdag, da det ble registrert temperaturer på over 25 grader i byen. Også mandag har vært varmt. Enkelte steder i Nord-Troms var det hele 28 grader mandag formiddag.

De neste dagene vil temperaturene gå litt ned, men det er bare midlertidig, for på torsdag venter meteorologene en ny temperaturøkning i nord.

– I Tromsø kan det se ut som neste helg blir enda varmere enn denne helgen. De varmeste dagene blir lørdag og søndag og kanskje spesielt søndag. Vi sa egentlig at søndagen som var ville ble sommerens varmeste, men nå ser det ut som det blir neste søndag, sier vakthavende meteorolog, Ragnhild Nordhagen, ved Meteorologisk institutt.

I Tromsø er det ventet over 25 grader neste helg, men i indre strøk blir det trolig enda varmere.

– Der kan det bli over 30 grader enkelte steder, sier Nordhagen.

(Saken fortsetter under bildet)

Luft fra kontinentet

De høye temperaturene skyldes at svært varm luft i Europa beveger seg nordover. Det fører først til høye temperaturer i Sør-Norge fra torsdag av og Nord-Norge i helgen.

– Det er et ganske stabilt høytrykk, men vi har samtidig noen fronter i havet, så hvis høytrykket beveger seg østover, kan frontene komme inn til kysten. Vi får krysse fingrene for at det ikke skjer, sier Nordhagen.

Det er også en viss fare for at det kan komme inn havtåke, men Nordhagen forteller at så langt i sommer ser det ut som det er Nordland og sørlige deler av Troms som har blitt mest påvirket av havtåken.

Endring i neste uke

Frem til fredag ventes det en mer blandet værtype med perioder med sol, skyer og regn. De neste dagene vil temperaturene synke litt, men det vil fremdeles bli varmt – mellom 15 og 20 grader.

Det er også ventet at det vil tordne og lyne i deler av Troms de neste dagene, men Nordhagen tror det hovedsakelig vil begrense seg til grenseområdene.

Det varme været er ventet å holde stand til tirsdag i neste uke.

– Det er litt usikkert når finværet er over, men fra tirsdag av ser det ut som det skal komme inn mer regn.

Artikkeltags