Gå til sidens hovedinnhold

I dag blir det varmt: - Blir 30 grader og tropenatt enkelte steder

Artikkelen er over 3 år gammel

Kvikksølvet på termometeret er i 10-tiden i formiddag på vei i full fart oppover, og enda varmere skal det bli utover dagen.

- Det blir en veldig fin dag i Troms i dag, med høye temperaturer, konstaterer vakthavende meteorolog Geir Bøyum ved Værvarslinga i Nord-Norge.

De neste dagene vil det bli 30 grader flere steder i fylket.

- Både i dag, i morgen og på torsdag kan vi se temperaturer opp mot 30 grader. Det er indre strøk som vil få det høyeste temperaturene. Ut mot kysten vil en solgangsbris holde temperaturene noe nede. I Tromsø ligger det an til å bli mellom 25 og 27 grader i ettermiddag, sier Bøyum.

Nesten 30 i Dividalen klokka 10

- Allerede klokken 10 har vi 28,5 grader i Dividalen, legger meteorologen til.

Klokken 11 viser gradestokken i Dividalen 30,1 grader.

Han forteller at det som regel blir varmest mellom klokken 15 og 17 på ettermiddagene, før temperaturene går noe nedover.

- I indre strøk vil det bli muligheter for tordenbyger, noe som hører med varme sommerdager. Helt ut mot kysten vil havtåka kunne sige innover i kveld og natt, men jeg tviler på at den vil komme inn til byen, sier Bøyum.

Tropenatt

På indre strøk i Troms ligger det an til tropenetter de neste dagene. Definisjonen på tropenatt er at temperaturen ikke bikker under 20 grader i løpet av natta.

- Vi kan få tropenatt de neste to nettene på innlandet. I Tromsø blir det ikke så varmt, med 16-17 grader som minimumstemperatur om natten, sier meteorlog Bøyum.

Varmen vil være frem til ettermiddagen torsdag. Da avløses sola med skyer og regn, selv om temperaturene vil holde seg relativt høye.

- Det ligger an til nokså pent vær i helga, selv om det ikke blir like varmt og solrikt, sier Bøyum.

Kommentarer til denne saken