Gjør seg klar for syv grader og regn: - Vi har holdt på siden i morges

RYDDER: Det er ventet kraftig vind, plussgrader og regn i Tromsø i morgen. Bydrift har brukt hele mandagen på å rydde snø.

RYDDER: Det er ventet kraftig vind, plussgrader og regn i Tromsø i morgen. Bydrift har brukt hele mandagen på å rydde snø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag er det ventet å bli svært vått i Tromsø, med mildvær og regn. Bydrift jobber nå for harde livet med å klargjøre byen, og oppfordrer folk til å spa frem sluker i nærområdet.

DEL

Tirsdag kommet det et kraftig værsomslag i Nord-Norge. Et lavtrykk er på vei mot oss fra sørvest, og tar med seg mye varm luft.

- Det begynner med snø, men slår ut på ettermiddagen over til regnvær. Da kan det bli så mye som seks-syv plussgrader i Tromsø, sier Jon Austrheim, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge.

I tillegg er det ventet en kraftig sørvestlige vind i store deler av Troms. Ved usatte steder kan vindstyrken bli 20 sekundmeter.I Nord-Troms og Vest-Finnmark kan det komme opp i storm styrke ytterst på kysten.

- Jobber så fort vi kan

Ved Bydrift i Tromsø kommune har de allerede startet arbeidet med å klargjøre byen for regn og plussgrader.

- Vi har jobbet siden i morges med å kjøre bort snø og grave frem sluker. Når det kommer sterk vind og plussgrader, tiner det godt. Så det er hovedsakelig vannmengden som er utfordrende, sier Odd Helge Vekve, konstituert fagleder ved Bydrift Vei.

Han forteller at de vil ha mannskap ute til midnatt mandag. I morgen tidlig står de tidlig opp for å starte arbeidet igjen.

- Vi jobber så fort vi klarer, men det hadde vært til stor hjelp om folk spadde frem vannsluker hvis de vet at det er noen i nærheten.  Vi jobber alt vi kan med å spa opp sluker, men klarer ikke å ta over alt.

Vekve anbefaler også folk å være tålmodige.

- Folk må vise forståelse og være forsiktig på veiene. Det er klart at det bli varierende kjøreforhold når det kommer regn og snøsmelting.

På formiddagen

Det ble mandag formiddag sendt ut OBS-varsel for Troms der det advares om vanskelige kjøreforhold tirsdag. OBS-varselet gjelder fra morgenen av, men det er ventet at mildværet, regnet og vinden for alvor setter inn på formiddagen.

Mellom klokken 12.00 og 18.00 er det ventet opp mot 14 mm nedbør i Tromsø og det er meldt om vindstyrke på 13 meter per sekund.  

Artikkeltags