Nå er skiløypene kjørt opp på Kvaløya: - Kom dere ut, i morgen er det slutt

Artikkelen er over 3 år gammel

Gladmelding til alle skientusiaster, og i morgen kan løypene bli tråkket på Tromsøya.

DEL

Lørdag kveld falt vinterens første snøfall i Tromsø, og det var ikke Kvaløysletta skilag sen om å utnytte. Søndag formiddag kjørte de opp cirka ti kilometer med skispor i lysløypa.

- Jeg og en kamerat testet løypene i formiddag. Selv om det bare var fem- seks centimeter med snø gikk det helt fint å gå. Kvaløysletta skilag gjør en fantastisk jobb med å tilrettelegge for skisporten, sier Magnar Slåtto, daglig leder for skiskolen Isporet, til Nordlys.

Han oppfordrer tromsøværingene til å komme seg ut på skitur så raskt som mulig.

- Det er meldt et værskifte allerede mandag kveld, så da forsvinner nok dessverre det meste av snøen, sier Slåtto, og legger til:

- Når man går på langrenn bruker man 600 av kroppens 660 muskler. Hva er vel bedre enn det, frisk luft og nordlys? Nå er det særlig gode forhold for skøyting.

Ikke kjørt opp på Tromsøya

Slåtto mener at også kommunen fortjener skryt for jobben de gjør med skiløypene på Kvaløya. De har laget nytt toppdekke på stiene, noe som gjør at det skal svært lite snø til for å kjøre opp løyper.

- Det gjør også at løypene holder seg litt lenger, og at de blir lettere å kjøre opp neste gang det snør, sier Slåtto.

På Tromsøya er det ennå ikke kjørt opp løyper. Det opplyser Henrik Romsaas, prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet. 

- Det er fortsatt for lite snø til at Bydrift sin tråkkemaskin kan brukes. Den må ha litt bedre såle, hvis ikke drar den opp grus fra løypa, sier han.

Men i morgen formiddag blir kanskje en endring på det. 

- I og med at det har snødd såpass mye i kveld er det mulig at skiklubben kan bruke tromlemaskin til å kjøre opp løyper på Tromsøya, sier Romsaas.

Ifølge Svein Robertsen, leder i Kvaløysletta skilag, har mange allerede benyttet seg av løypene på Kvaløya.

- Jeg har inntrykk av at både unge, gamle, mosjonister og skiløpere har vært ute i løypene i dag. Snøen har vært etterlengtet.

Rekordsen snø

Vinterens første målbare snø i Tromsø kom rekordsent. Den forrige rekorden ble satt i 1944, da kom den første snøen 22. november.

- Det var virkelig på tide at snøen kom nå. Jeg har 40- 60 deltakere på skiskolen som bare venter på å komme seg ut, sier Slåtto.

Artikkeltags