Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologene med helt nytt kart - Sjekk den forskjellen!

Artikkelen er over 2 år gammel

Samtidig som Brøyt i vei har gått sin seiersgang over skjermen, med blant annet brøyteheltene fra Tromsø kommune i hovedrollen, har det vært særdeles lite å ta tak i hva angår snøryddig i hele Troms de siste månedene.

Siden nyttår har det knapt snødd i Troms, samtidig som ei bitende kulde har bitt seg skikkelig fast den siste måneden.

Store kontraster

Mange savner sikkert morgentreninga utenfor huset med å måke fram både bil og oppkjørsel. Nå har meteorologisk institutt laget et kart som viser hvordan snømengden er i år mot fjoråret.

Og som man kan se er kontrastene store, og enda større blir de kanskje når vi samtidig stadig får nye bilder og rapporter om snømengder både sør i Norge og andre, normalt langt snøfattigere, steder rundt om i Europa...

Vinteren i nord har sålangt vært preget av en rekke rekorder hva angår stabilt vær. Antall soltimer er skyhøy, antall millimeter nedbør på et bunn-nivå og nå biter kulda også skikkelig fra seg.

Meteorolog Ola Mellem har heller ingen gladmeldinger til de som savner mer påfyll av det hvite. Så langt han kan se på sine langtidsprognoser er det inge nsnøbyger i sikte i hele Troms.

- Det snør litt på svensk og finsk side av grensa, men det kommer ingenting hit til oss, sier meteorologen.

Kaldt på natta

Tirsdag morgen ble det målt 12,2 minusgrader i Tromsø mens det på Bardufoss var 28,5 kalde. Karasjok i Finnmark var det enda kaldere. Der kan de skryte på seg 32,5 minusgrader.

Mellom opplyser at det har vært skyfritt og vindstille i natt. Dette fører det kalde netter og morgentimer.

- Men sola tar ganske godt. Bardufoss har for eksempel bare elleve minusgrader nå midt på dagen.

Der har med andre ord temperaturen økt med nesten 20 grader siden i natt, uten at vi skal påstå at det er spesielt varmt.

Kommentarer til denne saken