En bølge av kulde skyller inn over Troms, men meteorologen er langt fra sikker på om det vil merkes

Meteorologene varsler en bølge av kulde. Men mindre vind gjør at det ikke ivl oppleves spesielt mye kaldere. Foto: Meteorologisk institutt

Meteorologene varsler en bølge av kulde. Men mindre vind gjør at det ikke ivl oppleves spesielt mye kaldere. Foto: Meteorologisk institutt

Artikkelen er over 2 år gammel

Lei av is og kulde? Da er dette dårlig nytt.

DEL

- Den kulda du opplever nå er kulde kombinert med ganske mye vind. Det er nokså surt ute nå, men de neste dagene blir det mindre vind. Så selv om det blir kaldere, vil også vinden avta, forteller meteorolog Ola Mellem.

Dermed er det ikke sikkert at det vil kjenne spesielt mye kaldere selv om temperaturen synker.

- Nå har vi to, tre minusgrader i Tromsø samtidig som det blåser frisk bris til liten kuling. Andre steder er det mer vind. Og det føles mye kaldere når det blåser, forklarer meteorologen.

Med andre ord trenger vi ikke bekymre oss så veldig mye over kuldebølgen som er på vei inn mot Troms de neste dagene, selv om temperaturen vil synke.

Mindre vind

- I morgen blir det fortsatt litt vind, men mindre enn i dag i Troms. Det blir fortsatt en sørøstlig vindretning og vi venter liten kulig med periodevis stiv kuling i utsatte fjordstrøk i Troms, sier Mellem.

Samtidig som vinden minker skal altså temperaturen synke, og på innlandet vil temperaturen synke mer enn langs kysten.

Stabil værsituasjon

- Vi regner med en del lavere temperaturer på innlandet, og det blir nok større temperaturforskjeller når vinden minker, sier Mellem.

Mot helga melder han en fortsatt svak nedadgående tendens på temperatur og fortsatt mindre vind

- Det er heller ingen byger å se noe sted. Værsituasjonen vil holde seg stabil i flere dager, sier Mellem

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken