Sendt ut enda et nytt farevarsel for Troms: Rødt farenivå

UVÆR: Det er nå fem forskjellige farevarsler for Tromsø. Ett av dem er røde og melder om ekstremt nivå.

UVÆR: Det er nå fem forskjellige farevarsler for Tromsø. Ett av dem er røde og melder om ekstremt nivå. Foto:

Meteorologisk institutt har sendt ut et nytt farevarsel. Det betyr at vi går inn i helgen med fem farevarslinger for Tromsø.

DEL

Tidligere i dag var det utsendt fire farevarsler for Troms, der det varsles mye regn, flom, sørpeskred og vanskelige kjøreforhold.

Nå har Meteorologisk institutt sendt ut ett til farevarsel. De varsler om rødt farenivå - ekstremnivå - for snøskredfare i Tromsø. Dette er det høyeste farenivået meteorologene kan varsle.

Varslet kommer på bakgrunn av store nedbørsmengder fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag, som kan føre til våt snø og flakskred.

Det anbefales ikke ferdsel i skredterreng. Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse.

NVEs varslingstjeneste Varsom melder nå også om faregrad 4 på lørdag også. De har allerede oppjustert faregraden på fredag til 4.

Fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag vil det komme så mye som 70 millimeter nedbør enkelte steder i Troms.

– Slik det ser ut nå er det fjellområdene som får mest regn. Prognosene viser svært mye regn i Lyngsalpene, på Senja og i Sør-Troms, forteller Pernille Borander, meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Temperaturen går også kraftig opp. Langs kysten er det ventet syv grader og i indre strøk fem grader. Snøgrensen er på hele 1500 meter.

– Når snøgrensen er så høy, vil det regne også høyt til fjells. Det får litt ekstra konsekvenser, sier Borander.

Artikkeltags