Vi er godt ute i september, men været minner mer om en god nordnorsk sommerdag. Lørdag målte Bardufoss hele 19,4 grader og var varmest i Troms. I Tromsø nådde man opp til snaue 14 grader på dagen, dels på grunn av en litt seig morgentåke.

Andre steder var man igjen nært 20-tallet. Tamokdalen, Dividalen og Malangen målte alle over 17 grader. Og hold deg fast: i morgen blir det trolig enda litt bedre vær, opplyser meteorologen.

– Det er gode sjanser for at det bikker 20 grader enkelte steder i Troms i morgen. Jeg tror jeg hadde satt pengene på det, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Han tenker da først og fremst på Bardufoss, som er en gjenganger når fylkets makstemperatur skal oppsummeres. Men også i Tromsø vil det bli noe varmere.

Liten trussel mot varmen

Den eneste trusselen er at vi også søndag kan få en del tåkeskyer på morgenen.

– Det er en sjanse for det også i morgen. Det er meldt fralandsvind de fleste steder og det er som regel bra for å unngå tåke, men været vil være likt det vi har sett i dag. Det kan ikke utelukkes, sier Løvdahl.

Lørdag kveld er det allerede en del tåke nord i Troms. Men misforstå ikke. Tåka blir ikke liggende. Meteorologen er nemlig klar i sin tale.

– Det blir en strålende dag i nord i morgen.

Spesielt fenomen

Eirik Samuelsen i Eiriks værblogg skriver at det er et spesielt fenomen i Troms i helga. Normalt er det kaldere jo høyere opp fra bakken man kommer. Når det er inversjon er det motsatt.

På bloggen skriver han om søndagsværet:

«Der inversjonen blir brutt ned blir det nok over 20 grader i morgen, mens andre steder får trolig over 15 iallfall på det meste. Det ser uansett ut til å bli en strålende dag med mye sol!»