Været til uka – ingen sommer i sikte

KALDT: Siste uka i mai byr på kjølig vær i Troms.

KALDT: Siste uka i mai byr på kjølig vær i Troms. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag kan det hende det kommer sludd i Tromsø

DEL

Hadde du gledet deg til sommer og sol, er dette en dårlig nyhet fra meteorologen. På tirsdag blir det pent vær, ellers blir det grått og kaldt resten av uka.

– Mandag blir en grå dag i Tromsø og resten av fylket. Det blir lite vind, men det kan komme en del nedbør. Det er muligheter for at det blir sludd, opplyser statsmeteorolog Gunnar Noer fra Vervarslinga i Nord-Norge.

Kjølige dager

På nattestid vil temperaturene synke ned til 1–2 grader.

– De er ikke mye å skryte av, disse temperaturene. Det blir rundt fire-fem grader på dagtid i Tromsø. Ikke noe sommervær med andre ord. Med litt flaks kan det være at det blir opptil sju grader, sier Noer.

Tirsdag ser ut til å bli ukens eneste dag med pent vær.

– Da blir det mere nordøstlig vind og ganske fint vær, det ser ut til å bli en bra dag. Dette kommer av at det er et stort lavtrykk vest for Nordland og Island, som medfører en sørøstlig bris. Det er bra for oss. Temperaturene stiger da, og vi kan få opptil 12 grader i Troms, forteller han og legger til at det fortsatt vil være rolige vindforhold.

Grått mot slutten av uka

På Kvaløya er det mulig at det blir litt mer vind.

– På onsdag skyer det til igjen, og det kan komme noe nedbør utover kvelden. Torsdag blir en ordentlig gråværsdag, etter et sørlig væromslag. Det vil komme en liten kuling langs kysten, og temperaturene vil bli kaldere igjen. Sannsynligvis vil de falle ned på fire grader, kanskje lavere. Det er muligheter for at det kommer noe sludd.

På fredag er det mye som tyder på at det kommer sørvestlig frisk bris, en liten kuling på kysten i nord og ganske kjølig og hustrig vær.

– Det er dessverre ingen sommer i sikte, men det kommer et lite blaff av sommer på tirsdag, så nyt det. Det er litt synd at det skjer på en arbeidsdag, men det kan vi jo ikke gjøre noe med. Ellers ser det ut til å bli en del vekslende vær fremover, sier meteorologen.

Artikkeltags