Tordenbygene er på vei: - Ordentlig mye nedbør noen steder

KOMMER REGN: Det er sol i Tromsø nå, men etter klokken 12 vil det skye til og bli regn og torden. Bygene er lokale og det er ikke lett å si hvor det kommer til å regne mest

KOMMER REGN: Det er sol i Tromsø nå, men etter klokken 12 vil det skye til og bli regn og torden. Bygene er lokale og det er ikke lett å si hvor det kommer til å regne mest Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aller mest torden sør for Tromsø.

DEL

Søndag morgen kunne store deler av Troms våkne opp til strålende sol og blå himmel. Det vil ikke vare så lenge. Rundt klokken 12 er det ventet at kraftige byger vil bre seg over fylket. Det vil først skye til i sør, før det raskt trekker nordover.

Bygene er relativt kraftig og tar med seg både torden og nedbør.

- Ettersom dette er byger, er det vanskelig å si hvor det vil regne mest. Det vil bli ordentlig mye nedbør noen steder, mens andre steder vil det knapt regne, sier vakthavende meteorolog, Unni Thomsen, ved Værvarslinga i Nord-Norge.

Mer torden

Som Nordlys skrev i går er det ventet tordenbyger i ettermiddag og kveld.

- Sannsynligvis vil det bli mest torden i områdene sør for Tromsø og mot Tromsø, forteller Thomsen.

Bygene vil prege fylket hele søndag kveld og det er også utrygt for torden natt til mandag. Utpå morgenen mandag er det ventet at skyene vil lette i ytre strøk, mens det i indre strøk kan komme mer byger.

- Mandag kan indre deler av Troms få en ny omgang med torden på ettermiddag.

(Saken fortsetter under bildet)

Varm og ustabil luft

De kraftige bygene kommer av at lufta over land er varm og relativt ustabil. Den siste uken har det vært over 15 grader hver dag de fleste steder i fylket.

Også søndag og mandag vil det være mildt, men temperaturene vil synke noen grader når bygene kommer, til mellom 15 og 18 grader.

Tordenværet skyldes de såkalte blomkålskyene som danner seg over land. Godværsskyer kalles de også, da de kommer når det er godt vær og forårsakes av varme og damp fra landjorda.

Det vil være bris fra skiftende retning det neste døgnet.

Artikkeltags