Hetebølgen i Troms avlyses - varmen når ikke langt nok nordover

GODVÆR: Det blir nok folksomt i Telegrafbukta i Tromsø til helga, selv om det ikke blir så varmt som først antatt. Dette bildet ble tatt på en godværsdag i mai i fjor.

GODVÆR: Det blir nok folksomt i Telegrafbukta i Tromsø til helga, selv om det ikke blir så varmt som først antatt. Dette bildet ble tatt på en godværsdag i mai i fjor. Foto:

DEL

Tidligere denne uka spådde meteorologene opp mot 30 grader i Troms til helga.

Nå kanselleres imidlertid de varmeste temperaturene.

- Det ser ut som at de høyeste temperaturene vil stoppe et sted i Nordland, slik at det ikke blir så høye temperaturer i Troms som lengre sør, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt.

Han kan likevel trøste med at det blir godt vær og solskinn i helga.

- Det ser ikke så aller verst ut. Lørdag blir det lange perioder med sol og temperaturer på minst 20 grader, og trolig litt høyere enn det i innlandet. Deretter blir det gradvis vind fra nord, og dermed kjøligere temperaturer søndag og utover i neste uke, sier Granerød.

Torsdag og fredagsprognosene ser heller ikke så ille ut, selv om det kan bli tidvis overskyet og litt regn.

- Torsdag blir det godt vær og relativt varmt frem mot kvelden. Så kommer et nedbørsområde inn over Troms, slik at det skyer til og kan komme spredt regn. Fredag startet for det meste skyet, spesielt i kystnære strøk, før det blir en gradvis bedring utover dagen, sier meteorlogen til Nordlys.

Er du på reise lengre sør i Nord-Norge, kan du imidlertid belage deg på tropevarme. I blant annet Salten-området er det meldt over 30 grader.

Artikkeltags