Fortsatt dårlig vær i Tamokdalen: - Kanskje blir det åpning tirsdag

MÅTTE AVBRYTE: Dårlig vær har medført at flere tidligere forsøk på søk er blitt avbrutt. Fredag måtte  hundeekvipasjer gi opp forsøket på å ta seg opp i skredområdet.

MÅTTE AVBRYTE: Dårlig vær har medført at flere tidligere forsøk på søk er blitt avbrutt. Fredag måtte hundeekvipasjer gi opp forsøket på å ta seg opp i skredområdet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet og letemannskapene får ikke det været de ønsker seg for letingen etter de omkomne på Blåbærfjellet.

DEL

Søndag formiddag gjorde politiet et forsøk på å gjenoppta søket etter de antatt omkomne da Forsvarets Bell-helikopter ble sendt mot Blåbærfjellet i Tamokdalen. Men forsøket måtte avbrytes rundt 11.30 på grunn av dårlig vær.

Framover ser det ikke mye lysere ut. Meteorologisk institutt melder fortsatt ustabile værforhold, noe som kan bety at det vil ta lengre tid å lokalisere de fire som ble tatt av snøskredet onsdag.

Værforholdene er avgjørende for søket ettersom letemannskapene må flys opp i fjellet med helikopter. Fortsatt skredfare gjør det umulig å for mannskapene å ta seg opp til søksområdet til fots eller med skuter.

Kuling og snø

- Vi får lavere temperaturer, men mandag ventes det kuling og snøbyger, forteller vakthavende statsmeteorolog, Rafael Escobar Løvdahl.

Tirsdag ventes det noe mindre vind, men med lokale variasjoner. Snøbygene kan fortsette også denne dagen, mens det ligger an til lettere værforhold onsdag.

- Kanskje kan det være noen åpninger tirsdag, men onsdag virker mest lovende, sier Løvdahl.

Flere lavtrykk

Politiet følger værsituasjonen tett for å planlegge nye søk i skredområdet. De er allerede innstilt på at det trolig ikke blir nye forsøk mandag.

- Vi kommer til å bruke mandagen til vurdere en ny innsats på tirsdag. Dette skal vi gjøre sammen med de andre aktørene, slik at vi er klare til tirsdag, dersom været tillater det, sa politiets stabssjef Morten Pettersen til Nordlys søndag.

Ideelt sett er det ønskelig med lengre perioder med opphold, klarvær og god sikt for helikoptertransport. Framover blir det i stedet flere lavtrykk.

- Vi får skiftende forhold, og det er ingen blokkerende høytrykk selv om det ser ut til å bli kaldere framover. Kanskje kan det bli bedre etter at neste lavtrykk er passert fram mot helga.

Artikkeltags