«Snør det fem centimeter på Sørlandet er det som orkan og en meter snø i nord»

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Agder-politiet melder om kaos på veiene. – Det kommer like overraskende hvert eneste år.

DEL

«Snør det fem centimeter på Sørlandet er det som orkan og en meter snø i nord», melder Agder politidistrikt på Twitter tirsdag kveld.

Politiet har håndtert flere mindre bilulykker, etter at Sørlandet rammes av snøfall – en sjelden opplevelse i de sørligste delene av landet.

– Det kommer fem centimeter med snø, og det kommer overraskende hvert eneste år. Vi har ikke hatt snø i år før nå, utenom to dager med snø i begynnelsen av desember, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Nettavisen tirsdag kveld.

Saken er levert av Nettavisen.

50 loggførte oppdrag

Han kan imidlertid fortelle at det ikke er alvorlige ulykker å melde om.

– Folk smeller i hverandre. Jeg telte akkurat opp, og det har vært 50 loggførte oppdrag når det gjelder trafikk siden klokka 14 i dag. I tillegg er det en hel haug som ikke er loggført, som vi ikke har gjort noe med, sier Klausen.

– Det er over snittet for én dag, vel?

– Jo, men det kommer jo hvert eneste år. Ingen er forberedt. Hver mann burde hatt en beltevogn, tror jeg.

– Har lovt ny E39 i 14 år

Den verste strekningen, forteller operasjonslederen, er E39 vest for Søgne mot Mandal. 

– Der står det dønn stille hvert eneste år. Utenlandske trailere som ikke er skodd for snøvær kommer ikke opp de to bakkene, sier Klausen, og lar litt av frustrasjonen komme til uttrykk:

– Jeg har jobbet på operasjonssentralen i 14 år nå, og hvert eneste år har politikerne sagt at de skal bygge en ny E39. Jeg blir nok pensjonist før den står ferdig.

– Beregn god tid

– Hva er rådet ditt til bilistene?

– Beregn god tid så lenge det snør. Sko dere for forholdene, og pass farten og avstanden til bilen foran. Og ikke ta sjanser i utforbakker. Det er bedre å kjøre rundt, om det er mulig, dersom det er en bratt bakke.

Ifølge yr.no vil kulda holde seg på Sørlandet de neste dagene. Det vil også snø lett. Likevel forventer ikke operasjonslederen like mye kaos i dagene som kommer.

– Folk blir nok vant til å kjøre på glatta, tror han.

Artikkeltags