Nå kommer sommeren: Slik blir været dag for dag

SOL OG VARME: Bildet er tatt en godværsdag tidligere i sommer. Denne uken vil få flere dager over 20 grader. Foto: Emi Kjeldsberg

SOL OG VARME: Bildet er tatt en godværsdag tidligere i sommer. Denne uken vil få flere dager over 20 grader. Foto: Emi Kjeldsberg

Artikkelen er over 2 år gammel

Best blir det på tirsdag og onsdag. Mot slutten av uken kan det bli kjølig igjen.

DEL

Som Nordlys skrev tidligere denne uken, er det ventet høye temperaturer og sol de neste dagene. Det er spesielt tirsdag og onsdag som peker seg ut. Da vil solen skinne og det er ventet over 20 grader. Torsdagen vil været imidlertid snu igjen.

- Utpå dagen torsdag vil temperaturene falle igjen og vi vil gå tilbake til en værtype med skyer og litt kjøligere vær, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Kristen Gislefoss.

Han tror ikke at godværet tirsdag og onsdag vil bli påvirket av havtåka.

- Det er ventet vind fra sørøstlige retning, og den vindretning er ikke veldig gunstig for havtåka, så trolig blir det ikke noe særlig tåke.

Slik blir været frem til neste helg

Mandag: Temperaturstigningen begynner allerede mandag, og temperaturen vil ligge på rundt 15 grader på dagen. Det er ventet spredt yr og regn mandag morgen og formiddag. Utover dagen vil skyene lette og på kvelden er det ventet sol og høyere temperaturer.

Tirsdag: Tirsdag morgen skal varmen har slått til for fullt. I løpet av tirsdagen er det ventet temperaturer godt opp på 20-tallet langt kysten, og opp mot 30 grader i indre strøk. Det er meldt mye sol, men det kan innimellom komme inn noen høytliggende skyer.

Onsdag: Også onsdagen skal det bli godt og varmt. Temperaturen vil bli som på tirsdag og det er ventet mye sol.

Torsdag: Første halvdel av torsdagen vil bli varm og fin, men så vil det snu. Midt på dagen skal det komme inn noen skyer og temperaturen vil synke.

Fredag: De litt lavere temperaturene og skyene vil holde seg også fredagen. Det er ventet rundt 15 grader både i indre og ytre strøk.

Lørdag og søndag: Det er lenge til neste helg, men Gislefoss, kan fortelle det trolig blir skyer og temperaturer på mellom 12-15 neste helg.

Artikkeltags