Meteorologen med gladnyhet: – Nå er det bare å ta ut avspaseringsdagene

NÅ KOMMER VARMEN: Meteorologen lover temperaturer opp mot 20 grader mot midten av uka.

NÅ KOMMER VARMEN: Meteorologen lover temperaturer opp mot 20 grader mot midten av uka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den siste sommermåneden nærmer seg slutten. Det betyr ikke at du trenger å rydde bort grillen og verandamøblene riktig enda.

DEL

– Det blir en litt grå start på uka. Mandag og tirsdag vil det være moderate dagtemperaturer med perioder av lettere nedbør langs kysten, opplyser vakthavende meteorolog Martin Granrud ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Men så snur det.

20 grader og sol

– Onsdag blir ukens varmeste dag. Da vil det bli 19 og 20 grader flere steder i Troms, sier han og utdyper.

– Dagen vil starte med et lettere skylag, før himmelen vil klarne utover formiddagen og det vil bli lange perioder med sol. Også torsdag blir det mye sol og høye temperaturer oppe på 18 og 19 grader.

Også fredag byr på sommervær.

– Fredag blir den siste dagen neste uke med temperaturer opp mot 20 grader. Men dersom man ønsker å få utnyttet solstrålene er det onsdag og torsdag det lønner seg å ta ut avspaseringsdagene, sier Granrud spøkefullt.

– Litt spesielt

Han mener det ikke er uvanlig å oppleve slik varme på sensommeren.

– Det er ikke helt uvanlig at vi får høye temperaturer på tampen av sommeren, men det er litt spesielt at det skjer såpass seint som i overgangen mellom august og september, sier han.

De høye temperaturene skylles et høytrykk som gir en sørlig luftstrøm over store deler av Skandinavia.

– Høytrykket vil dessverre avta før helgen kommer og slutten av uken vil være mer skiftende. Men slik det ser ut nå vil det komme gløtt av sol også da.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken