Gå til sidens hovedinnhold

Værsyke tromsøværinger renner ned kontoret til Carina: – Det er noen som er «skjitlei»

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens andre allerede er i gang med å planlegge vinterferien.

– For oss er dette perfekt vær, sier Carina Sørensen, selgerleder på Ticket i Tromsø.

Hun og kollega Stian Eriksen opplever nå stor pågang fra solhungrige nordlendinger. Flere av dem ganske så frustrert over høstlige temperaturer i Nord-Norge.

– Det er både og. Det er noen som er «skjitlei» av været og som bare vil komme seg bort. Noen planlegger derimot en tur til vinteren, sier Sørensen.

– Nesten fullt

Er du blant dem som er i det desperate hjørnet, må du belage deg på å legge ned litt ekstra innsats og penger for å komme deg til de mest populære destinasjonene sør i Europa.

– Man kan ikke regne med å få de billigste restplassene nå. Det er noen seter her og der, men direkterutene er nesten helt fulle, sier Sørensen.

Hun gjør et kjapt søk for Nordlys. Prisen for en uke på Kreta med avgang førstkommende lørdag er på 28.000 kroner for to personer. Skal du på toukers tur blir det hakket dyrere igjen.

– Å reise via Oslo er mulig og vil nok være litt rimeligere. Men hvis du tenker at du skal fly direkte fra Tromsø, så kan du ikke vente. Jeg ville ikke hatt for mye is i magen, sier salgslederen på Tromsøs eneste åpne reisebyrå i sentrum.

Les også

Den siste tiden har salget tatt av: – Folk får nesten panikk

 

– Ny trend

På Berg Hansen oppe på Alfheim i Tromsø, er det ikke sydenturene som er mest populære. Avdelingsleder Gulla Johnsen forteller om en aldri så liten trend på gang blant ferierende nordpå.

– Vi har stor pågang på restplasser med Hurtigruten til Svalbard. Både Fram og Nordstjernens turer til Nordvestkysten er noe vi selger mye av, sier Johnsen. 

– Det er absolutt en ny trend. Normalt er disse turene veldig dyre, men med disse restplassene kan man gjøre seg et kupp.

På Berg Hansen har man også fått inn sine værsyke tromsøværinger, men Johnsen mener det stort sett er ganske rolig.

– Det virker som mange har bestilt allerede. De er godt forberedt. Vi merket allerede like etter skoleslutt at det begynte å roe seg ned.

Les også

Kutter alle charterturer til det populære ferielandet: – Det er utrolig trist

 

Kommentarer til denne saken