Slik ser det ut på Blåbærfjellet - Venter med å søke etter avdøde

MYE SNØ: Blåbærfjellet mandag denne uka. Terrenget synlig fra litt under bruddkanten og opp mot toppen av fjellet. Foto: Politiet.

MYE SNØ: Blåbærfjellet mandag denne uka. Terrenget synlig fra litt under bruddkanten og opp mot toppen av fjellet. Foto: Politiet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er fremdeles svært mye snø i søksområdet etter snøskredet i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Politiet tror det går minst en måned før de kan starte søket etter avdøde Niklas Nyman (36).

DEL

Denne uka var politiet med i forsvarets helikopter over Blåbærfjellet for å vurdere om Niklas Nyman (36) kan hentes ut av skredet. Konklusjonen er at operasjonen med å hente ham ut må vente.

Situasjonen er slik at det fortsatt er svært mye snø i søksområdet. Det er nattefrost på stedet, som ligger på ca. 1000 meters høyde, og ny snø legges på når det er nedbør, skriver politiet i en pressemelding fredag morgen.

- Slik vi ser det er det ikke formålstjenlig å starte søk nå. Vi vil derfor avvente situasjonen til tineprosessen har kommet godt i gang, slik det ser ut nå kan det ta en måned eller mer før vi vil se merkbar tining, sier lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms.

Forvaret vil fortsette å sjekke søksområdet jevnlig, i forbindelse med treningsflyging med helikopter.

Mikael Sten (29), André Stenfors (32), Niklas Nyman (36) fra Finland og Disa Bäckström (29) fra Sverige ble tatt i skred i Blåbærfjellet 2. januar i år.

Søket etter de omkomne ble ikke startet før 16. januar. Allerede første dag ble en funnet. Dagen etter ble to andre funnet. Søket etter Niklas Nyman førte ikke frem.

Artikkeltags