NAF: Når snøen laver ned er det én ting du bør ha i bilen

SMART: Det er gull å ha en liten spade i bilen når bilen din har snødd ned. Foto: Colourbox via NAF

SMART: Det er gull å ha en liten spade i bilen når bilen din har snødd ned. Foto: Colourbox via NAF

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kost og isskrape har de fleste i bilen. Men når snøen laver ned, er det én ting til det lønner seg å ha liggende i bagasjerommet.

Vi er mange som har kommet ut til bilen en morgen etter kraftig snøfall, og opplevd at bilen ikke bare er nedsnødd men også pakket tett inn av snø fra brøytebilen.

Når snøen laver ned er det spesielt én ting du bør ha i bilen, anbefaler NAF.

- Da er det gull å ha en liten spade tilgjengelig i bilen. Når man har kostet bilen fri for snø, får man spadd vekk nok snø til å komme seg avgårde, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

På tampen av januar snør det kraftig over store deler av Norge. Uten hjelpemidler er det fort gjort å stå helt fast i store snømengder.

Når det kommer så mye snø på kort tid rekker ikke brøytemannskapene rundt raskt nok. Kjører man seg fast er gode råd dyre om man ikke har hjelpemidler i bilen, skriver NAF i en melding.

Kjetting eller det som kalles autosokk regnes som det beste når bakken er bratt og veien er glatt. Disse hjelpemidlene kan være plundrete å få montert på dekkene om man ikke hart gjort det noen ganger før.

Å fikle med kjetting som ikke vil på i ti minusgrader uten hansker og med ungene hylende i bilen, er ingen forunt.

- Det enkleste hjelpemiddelet er «kjetting på boks» som man sprayer på hjulene. I mange tilfeller holder dette klisteret for å komme seg løs, mener Nils Sødal.

- Men det aller beste er altså kjetting eller autosokk, fortsetter han.

Artikkeltags