Lei sprengkulda? I neste uke snur det

NYT VINTERVÆRET: Mandag er det fortsatt ventet minusgrader i Tromsø, men prognosene sier vi går en våt uke i vente. Skjermdump: yr.no

NYT VINTERVÆRET: Mandag er det fortsatt ventet minusgrader i Tromsø, men prognosene sier vi går en våt uke i vente. Skjermdump: yr.no

– Folk får bruke de neste dagene til å gå på ski, oppfordrer meteorologen.

DEL

Etter lang tid med sprengkaldt vintervær, går det nå mot varmere og våtere tider. I alle fall om en skal tro prognosene ut i neste uke.

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Rune Skoglund, opplyser om at vi ikke kan vente et umiddelbart væromslag, men at det heller vil komme i slutten av neste uke.

– Søndag kan vi vente mer skyer enn vi så lørdag, og det kan komme litt snø gjennom mesteparten av dagen og natt til mandag. Men det er ingen voldsomme mengder. Bare nok til at folk ikke helt glemmer hvor de bor.

Stigende temperaturer

Lørdag lå temperaturene mellom 7–8 minusgrader i Tromsø. Temperaturene vil imidlertid øke i dagene fremover.

– Søndag vil vi nok ligge på mellom fem og seks minusgrader, mens det går opp til mellom tre og fem minus på mandag. Det kan se ut som at vi kan vente et væromslag i løpet av neste uke, men prognosene er ikke helt sikre, sier Skoglund.

Han spår at tirsdag kan være dagen gradsstreken kryper over til plussgrader, før vi kan vente en liten dipp i temperaturen igjen.

– Torsdag kveld kan det se ut som at det vil gå over til plussgrader, med en del nedbør. Da kommer det gjerne som regn og sludd, så det blir nok vått. Hvis dette slår ut kan vi få mellom to og fire plussgrader på fredag, sier han.

Da vil også vindretningen endre seg fra sørøstlig til mer vest- eller sørvestlig retning.

Oppfordring fra meteorologen

Det er fortsatt noen dager igjen til det spådde væromslaget, og Skoglund oppfordrer til å nyte det klare vinterværet så lenge det er.

– Vi får håpe at prognosene endrer seg litt, og at det blir litt bedre enn det jeg har sagt nå. Men folk får bruke de neste dagene til å gå på ski, sier han.

Indre strøk vil imidlertid ikke oppleve den samme temperaturoppgangen, og kan vente snø også gjennom neste uke.

Artikkeltags