I helgen vil det bil ekstra stor aktivitet på nattehimmelen. Meteorsvermen Geminidene er på vei mot jorden, og vil gi en rekke stjerneskudd og lysglimt på himmelen. Som om ikke det var nok, er det også varslet høy nordlysaktivitet de neste dagene. Så får de som ser himmelen, vil det bli et ordentlig lysshow.

Geminidene er en årlig meteorsverm, som viser seg mellom 12. til 14. desember, og er forårsaket av asteroiden med navn 3200 Phaethon. Den blir betegnet som en av de flotteste og mest pålitelige av de årlige meteorsvermene.

Se også: - Nå er det mye vær i Nord-Norge

Klart fredag og lørdag

Hvor mye vi får se av dette himmelshowet er selvsagt avhengig av været.

Heldigvis ser det ikke helt ille ut. Fredag kveld og natt til lørdag er det meldt klart vær i Troms, mens det i Nordland og Finnmark vil være et svakt skydekke.

- Det er gode muligheter for å se himmelen i kveld, og slik vil det holde seg utover natten, sier vakthavende meteorolog, Raphael Grote, til Nordlys.

Lørdag kveld vil det komme inn noen skyer over Troms, men det meste av dagen vil det være klart og på ettermiddagen kan det være gode muligheter for å se stjerneskuddene.

Se også: Hent fram spaden! Her kommer sesongens første polare lavtrykk

Bygeaktivitet

Det er søndag og mandag morgen det er ventet at meteorsvermen vil bli sterkest.

Både søndagen og mandag er det meldt bygeaktivitet i hele landsdelen, men enkelte steder vil det sprekke opp og bli oppholdsvær og klar himmel.

Og får du ikke sett den, er det alltids en ny sjanse neste år.

Se mer:

- Kle på deg og vær ute, sier barna i Maze.