Slik ser det ut på fjellet i kveld: - Folk blir nok litt sjokkert, for det er jo pluss og litt regn i lavlandet

TETT SNØDREV: Brøytebilen går non-stop på Kvænangsfjellet og slik ser det ut nå i kveld på fjellovergangen på E6. Foto: Bjørn Leinan

TETT SNØDREV: Brøytebilen går non-stop på Kvænangsfjellet og slik ser det ut nå i kveld på fjellovergangen på E6. Foto: Bjørn Leinan

Artikkelen er over 1 år gammel

Brøytebilen er i full sving.

DEL

Torsdag kveld laver snøen ned på E6 over Kvænangsfjellet. Sammen med en kollega er brøytebilsjåfør Bjørn Leinan i full sving for å holde veien farbar.

Nå er det hvitt over toppen. Det ligger bra med snø her nå, sier Leinan.

Da Nordlys snakket med han ved 21-tiden var det én minusgrad og tett snøvær på fjellet.

- Nå går bilen kontinuerlig. Vi har ikke lyst til at dette skal fryse på. Så får vi se om vi får saltet når nedbøren gir seg, slik at vi får bar vei igjen, sier Leinan.

Lyn fra klar himmel

Han får stadig vekk telefoner fra bekymrede sjåfører på sommerdekk.

- Det kommer som lyn fra klar himmel på folk hvert år, sier Leinan.

Han vil ikke anbefale folk å ferdes over fjellet på sommerdekk.

- Folk blir nok litt sjokkert, for det er jo pluss og litt regn i lavlandet, men nå bør de ikke kjøre over fjellet her med sommerdekk. Det er veldig uforsvarlig, sier Leinan.

Vogntog i trøbbel

Han ble ikke overrasket over snøen. De har vært klare til å brøyte i to uker.

Mandag denne uken var det for første gang denne sesongen et vogntog som fikk problemer på den notoriske fjellovergangen.

- Den ble stående bare ti meter fra toppen. Da var det glatt og vi måtte salte for å få den opp, sier Leinan, som anbefaler de som skal ferdes over fjellet å ringe 175 eller gå på nettet for å få siste nytt om forholdene.

Da Nordlys snakket med Troms politidistrikt like før klokka 20.30 torsdag kveld hadde de så langt ikke fått noen rapporter om trafikale problemer i politidistriktet.

Artikkeltags